Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Krossade tomater
          asali
          Inlägg 24-09-2011, 19:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 151
          Medlem sedan:
          12-05-2010
          Medlem nr: 30 105



          Jag har fått mycke tomater och tänkte göra lite krossade tomater att lägga i frysen. Borde man inte bara kunna hacka ner allt med skal o innanmäte o bara frysa eller måste man förvälla o ta bort skal först?
          Först hade jag tänkt göra krossade tomater o lägga i burkar (bättre att ha i en jordkällare än att de tar plats i frysen) men jag hinner inte, men är de någon som vet hur man gör då, då kanske de måste kokas upp först o hällas i sterila burkar? men måste man göra något mer? tillsätta salt, vinäger el något annat? och framförallt, hur länge kan de hålla sig?
          Eller har ni något annat enkelt förslag, de måste gå fort aftersom tomaterna mognar i rasande fart nu.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Jultorpet
          Inlägg 24-09-2011, 19:29
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 397
          Medlem sedan:
          19-09-2007
          Medlem nr: 12 562



          Jag har också haft massor med tomater över och har gjort.... typ.... krossade tomater och frusit in.
          Jag kör dom i mixern med skal och kärnor, putsar bara bort om det är något fult på dom som jag inte skulle vilja äta. Därefter kokar jag dom för att få bort vätska. Det tar lång tid, flera timmar men det blir bättre konsistens och mer smak. Brukar också krydda lite med åtminstone lite salt och socker.
          Har även gjort lite andra varianter, en med oliver i och en med chili i. Har också gjort en röra med lite allt möjligt, paprika, lök, chili, vinäger och kryddor.
          Mycket behändigt att ha, bara att ta fram och blanda i köttfärsen eller grytan.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 14:47
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon