Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Krossade tomater
          asali
          Inlägg 24-09-2011, 19:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 151
          Medlem sedan:
          12-05-2010
          Medlem nr: 30 105



          Jag har fått mycke tomater och tänkte göra lite krossade tomater att lägga i frysen. Borde man inte bara kunna hacka ner allt med skal o innanmäte o bara frysa eller måste man förvälla o ta bort skal först?
          Först hade jag tänkt göra krossade tomater o lägga i burkar (bättre att ha i en jordkällare än att de tar plats i frysen) men jag hinner inte, men är de någon som vet hur man gör då, då kanske de måste kokas upp först o hällas i sterila burkar? men måste man göra något mer? tillsätta salt, vinäger el något annat? och framförallt, hur länge kan de hålla sig?
          Eller har ni något annat enkelt förslag, de måste gå fort aftersom tomaterna mognar i rasande fart nu.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Jultorpet
          Inlägg 25-09-2011, 21:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 397
          Medlem sedan:
          19-09-2007
          Medlem nr: 12 562



          För ganska många år sedan odlade jag gul lök som råkade få stå lite för kallt på vintern. Den var helt kart frusen en period men när den tinade upp var den precis som innan så det är nog inte omöjligt att det går bra att frysa in den och använda den otillagad efter det.

          CITAT (niggle @ 24-09-2011, 22:29) *
          Jag fryser in dem som de är och använder demi grytor mm.
          Mixa kan man göra när de har tinat.
          Funka jättebra.
          Är de hela kan man ju gratinera med ost på, t.ex.


          Ja det är ju som man vill.... när man vill göra jobbet så att säga!

          Jag tycker dock att färska tomater är lite blaskigt att ha i mat. Man får ha i många för att det ska blir någon smak av dom och då blir det vattnigt. Då föredrar jag min variant som är mer lik de tetror jag köper i affären stor del av året.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 09:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon