Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Krossade tomater
          asali
          Inlägg 24-09-2011, 19:10
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 151
          Medlem sedan:
          12-05-2010
          Medlem nr: 30 105



          Jag har fått mycke tomater och tänkte göra lite krossade tomater att lägga i frysen. Borde man inte bara kunna hacka ner allt med skal o innanmäte o bara frysa eller måste man förvälla o ta bort skal först?
          Först hade jag tänkt göra krossade tomater o lägga i burkar (bättre att ha i en jordkällare än att de tar plats i frysen) men jag hinner inte, men är de någon som vet hur man gör då, då kanske de måste kokas upp först o hällas i sterila burkar? men måste man göra något mer? tillsätta salt, vinäger el något annat? och framförallt, hur länge kan de hålla sig?
          Eller har ni något annat enkelt förslag, de måste gå fort aftersom tomaterna mognar i rasande fart nu.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Anja Danmark
          Inlägg 26-09-2011, 06:04
          Länk hit: #2


          Gäster






          Men hvorfor fryse løg? De vil da sikkert være ok til retter, hvor de skal tilberedes, men skal de bruges rå, vil det helt sikkert ikke være lige så gode som et friskt løg.

          Og de kan jo holde sig i måneder, så jeg kan ikke lige se en grund til at bruge el på at fryse dem...

           
          Citera
          Jultorpet
          Inlägg 26-09-2011, 07:50
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 397
          Medlem sedan:
          19-09-2007
          Medlem nr: 12 562



          CITAT (Anja Danmark @ 26-09-2011, 07:04) *
          Men hvorfor fryse løg? De vil da sikkert være ok til retter, hvor de skal tilberedes, men skal de bruges rå, vil det helt sikkert ikke være lige så gode som et friskt løg.

          Og de kan jo holde sig i måneder, så jeg kan ikke lige se en grund til at bruge el på at fryse dem...


          Håller med dig. Det skulle vara att man vill ha den hackad och färdig, bara att hälla i maten då.

          Sen beror det ju på hur mycket man har och hur mycket plats man har att förvara den på förstås. Jag skulle inte få in 10 kg i kylskåpet t ex, om det var enda platsen jag hade.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 14:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon