Har fått för mig att man skall även blanda i litet "fungerande" kompost så du får in rätt bakterier i det hela, för att få igång det snabbare. (Ung som surdegsbröd).
Grenar är litet på gott och ont. Det blir litet luftigare vilket är bra, men de förmultnar ju inte lika snabbt, så du får ett elände när du skall fyllla om.
Kan det inte vara läge att passa på nu och bygga en 3-kammarkompoet istället, nu när du ändå skall in och mecka i det?
Vi har en 3-kammars; det blir litet grävande eftersom jag flyttar all kompostmassa ett steg varje år, men det funkar kanon. Kan försöka fixa litet bilder. Det är eg bara i första kammaren jag medvetet har haft grenar i botten (och de följer inte heller nödvändigtvis med då jag flyttar om), och det har att göra med att få in luft. Inte pga att jag skulle ha provat mig fram till att det är vad som funkar bäst utan för att jag har fått för mig att man skall göra så.
|