Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Förvaring av allt ätbart, Tips om förvaring i matkällare
          kolmask
          Inlägg 06-10-2011, 21:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 95
          Medlem sedan:
          01-05-2009
          Medlem nr: 22 842



          Vet inte om tråden hamnar rätt, men jag gör ett försök smile.gif

          Jag funderar på att börja utnyttja vår matkällare lite mer. I år blev min egen skörd ganska mager med jag tänker inför nästa säsong kanske odla lite mer så att man kan spara och ha ett tag. Jag tänker även att det vore toppen att kunna handla på sig t.ex. massvis med rotfrukter nu när det är billigt.

          Är det någon som har erfarenhet av att lagra livsmedel i matkällare och vete vad man bör tänka på? Temperaturen där nere pendlar en del, just nu är det väl 12 grader kanske, och under vintern kan det bli minusgrader.

          Jag har hört att man inte ska förvara rotfrukter tillsammans med andra livsmedel, gäller det även för hemmabruk eller är det bara i restaurangkök?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eva i Västerås
          Inlägg 07-10-2011, 09:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          Du måste först och främst försäkra dig om att det aldrig går ner på minusgrader, annars förstörs allt du lagt ner i källaren.

          Förvaring:
          Potatis i en luftig låda.
          Morötter, palsternacka, betor osv helst i sand eller torv i hinkar eller plastlådor. Dom torkar lätt.
          Samma gäller alströmeria och dahliaknölar.
          Vitkål har jag aldrig sparat, men den ska ju också gå förvara.
          Lök någon annanstans, inte i fuktig jordkällare. All lök mår bättre torrt, även om det är lite varmt.

          Allt annat väl förpackat - sylt, saft i glas.

          Att man inte får ha rotfrukter med andra livsmedel i restaurangkök är för att man inte ska få jordbakterier i andra ingredienser. Det gäller främst beredningen.
          Det är mycket lättare att förvara och hantera rotfrukter och annat hemma.
          Om du inte tänker förvara sallad och gurka i potatislåren så är det nog ingen fara. :=)



          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 10:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon