Har gjort i ordning 210 kycklinginnerfiléer och 7.5 kg fläskytterfilé i dag

potatisgratängerna gör vi på stället samma dag. Känns som att har jag bara gjort brödet så är jag i land med det som går att förbereda. Kvällen före ska 5 kg minimozzarella marineras i olivolja, vit balsamvinäger, lite röd chili och timjan. Vi har provgjort och det blev så himla gott.
Lika exprimenterade vi med morötter, gjorde "bandstrimlor" med potatisskalaren och marinerade i olivolja, äppelcidervinäger och gräslök, salt o sv.peppar förstås. Blev också otroligt gott med den kombon, syra o fruktigheten från vinägern o det lilla bettet som blev av gräslöken. Dom kan ju göras samma dag.
Ska sen ha torr strimlad sallad i 2 färger så det blir lite höstigt rödbrun-grönt. Majs, minitomater, oliver bröd, kex och ostar är ju bara sätta fram.
Detta brödet för då behöver man inte hålla på med smör, är godast som det är.
Ostbröd med färska örter
Bra buffé eller utflyktsbröd
30 bitar
50 g jäst
5 dl vatten 37 gr
3 tsk salt
½ dl rapsolja
11-12 dl vetemjöl
150 g riven ost
1 dl färska hackade örter, ex. timjan, rosmarin eller oregano
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
Lägg jästen i en bunke, häll på vatten, salt och olja
Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen 5-8 min
Jäs 30 min under duk
Kavla ut degen och lägg den på mjölad plåt
Sätt ugnen på 200 gr
Jäs ytterligare 30 min
Strö över ost och örter
Ringla över olja och strö över flingsalt
Grädda mitt i ugnen ca 30 min
Låt svalna på galler
Skär i rutor.
Är inte så långt kvar nu, bara 2 veckor och det ska bli så himla kul, 72 st blir vi.