Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > bregott?
          netaave
          Inlägg 20-10-2004, 10:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Var på föreläsning om fetter i maten, vilket resulterade i att jag slängde allt margarin och lättprodukter när jag kom hem.

          I princip så är det bara bregott och smör som inte innehåller härdade fetter och andra tillsatser vad gäller smörgåsfett.
          Fick på kursen ett tips om att göra eget "bregott" som jag nu provat med överraskande resultat, och hälften så dyrt som att köpa färdigt.

          500 gr mjukt smör rörs med elvispen med ca 4 dl rapsolja. Vill man ha extrasaltat tillsätter man salt efter behag.
          Skräms inte av att det blir nästan flytande i rumsvarmt tillstånd för det gör det brebart direkt från kylen sen.
          Fryser hälften av den här satsen. Får ca 900 gr för 23 kr, 600 gr bregott kostar 20 kr på Maxi.

          Används till både smörgås och matlagning.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 23-10-2004, 11:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (lotta_ @ 23-10-2004, 10:27)
          Den stora faran för hälsan idag är inte fettet utan SOCKRET. Det finns dolt socker i nästan allt vi äter, kolla på innehållsförteckningarna så får ni se. Är hellre utan "smör" på mackan än att använda lättmargariner. Här är det extrasaltat Bregott som gäller. tongue.gif

          Huvudet på spiken, är ni intresserade av att läsa i ett forum som skriver mycket om sånt kan jag rekommendera bendro.se (igen) biggrin.gif


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          netaave   bregott?   20-10-2004, 10:53
          kerstin z5-6   Äntligen nån fler som inte vill äta diselolja :) :...   20-10-2004, 11:57
          KURT   Vill man dessutom smaksätta sitt "matfett...   20-10-2004, 12:23
          Sulawesii   Hm.... jag fattar inte: om man använder vanligt mj...   20-10-2004, 12:58
          gammelnalle   Vi kanske inte skall starta en ny "Lidl...   20-10-2004, 13:00
          Lena i Torslanda   Nix, inget härdat fett i vanligt paketsmör. Vitsen...   20-10-2004, 13:05
          Lena i Torslanda   Livsmedelsverket   20-10-2004, 13:08
          Vitsippan   Tycker det är helt underbart att folk börjar vakna...   20-10-2004, 13:12
          Sulawesii   Ännu en dum fråga: hur äter man rönnbär då? Som ma...   20-10-2004, 19:07
          gammelnalle   Tack, men det var inte mycket det ...   20-10-2004, 19:29
          kerstin z5-6   Varsågod -här kan du läsa om varför härdat fett in...   20-10-2004, 19:35
          gammelnalle   TACK!!! snabbt svar ...   20-10-2004, 19:37
          Virgo   jaha, så får man sluta upp med att äta kex o kakor...   20-10-2004, 22:19
          netaave   Äter du mörk choklad och kaka baka...   20-10-2004, 22:56
          Felix matte   Konstgjorda margariner har inte funnits i mitt hem...   21-10-2004, 05:34
          kermita   Jag brukar använda mildas smör och rapsolja att st...   21-10-2004, 09:21
          netaave   Låter helt ok!   21-10-2004, 09:53
          Laika   Sulawesii, Rönnbärsgele är inte "skitäckligt...   21-10-2004, 22:08
          Sulawesii   Ok, Laika. Har du något recept?   22-10-2004, 14:49
          asno   Har oxå varit på föreläsning och lärt mig att ju m...   22-10-2004, 15:16
          kerstin z5-6   Rödvin är en ren naurprodukt :):):)   22-10-2004, 16:49
          Laika   Här, Suwalesii, kommer ett recept. RÖNNBÄRSGELÉ 1 ...   22-10-2004, 18:22
          netaave   Puh, blev lite orolig där ett tag...   22-10-2004, 23:33
          lotta_   Den stora faran för hälsan idag är inte fettet uta...   23-10-2004, 09:27
          Sulawesii   Tack, Laika!!   25-10-2004, 17:19
          kristerh   I en grogg kanske?? :rolleyes: fry...   26-10-2004, 14:51
          Åsa, mälardalen zon 2   Rönnbärslikören (recept finns i Sannas likörbok) ä...   26-10-2004, 15:11
          silverlök   Hej! Jag gör också mitt "eget smör...   27-10-2004, 07:48
          La Strega   Jag använder ren rapsolja till allt! =) både t...   27-10-2004, 09:12
          Gossen Ruda   Min största invändning mot alla såna här debatter ...   27-10-2004, 10:08
          Sulawesii   Jag är också storkonsument av rapsolja (helst kall...   27-10-2004, 17:41


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 04:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon