Nu ska vi se...
Plockar fram min anteckningsbok där jag skriver ned alla mina egenpåhittade recept. Jag brukar kolla runt på nätet och i kokböcker och sedan gör jag som jag tycker själv men är ordentlig med att skriva upp ifall det blir bra eller om något behöver förbättras.
Jag har visserligen använt fond i denna men koka av skalen av räkorna borde ju bli jättebra. Kanske bör det kryddas upp lite då också.
Så vi får väl kalla denna för
PEZTIS FISKSOPPA400 g fisk (torsk och/eller lax...)
250 g räkor
3 st potatisar
2 st morötter
10 cm purjo
1 st gul lök
1 stjälk selleri
2 msk tomatpuré
4 msk fiskfond
1 dl matlagningsgrädde
1,5 l vatten
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk örtsalt
1/2 tsk paprikapulver
tabasco om man vill ha en hetare soppa
2 msk potatismjöl (för redning om man inte mixar allt utom fisken)
persilja till garnering
creme fraiche att klicka i
Bryn lök, häll i tomatpuré, vatten, grönsakerna i bitar, fond och kryddor. Låt koka ihop i ca 20 min. Om man vill ha en slätare soppa kan man nu köra detta i mixer. (Dessutom kan man förbereda hit dagen innan om man vill.) Annars häll i grädden och fisken. Låt koka några minuter.
Häll i räkorna precis vid servering och strö över persiljan.
Vinet kan du dricka till om du vill!

Här har du lite tips på hur du kokar
buljong av räkskalen.
Redigerat av Peztis: 15-10-2011, 21:41