Jag hade ärtorna i blöt i ett dygn, bytte vatten några gånger. De kokades i flera timmar, men jag saltade inte alls. Det enda saltet kom från biten rimmat fläsk, men ändå blev det hårda ärtor. Förstår inte...
Jag har dragit ned på salt i min kost, bara för att det är bättre för kroppen. Det gick fort och lätt, nu glömmer jag att ha i salt i sånt som jag alltid annars saltade friskt. Jag vande mig väldigt fort vid att allt inte behövde saltas extra. Har sällan salt i grytan, jag saltar på tallriken istället om jag tycker att det behövs.
En gång hittade jag en kartong ärtor i skafferiet, de var gamla men jag tänkte "de är ju torkade" så jag kokade ändå. De förblev hårda. Tillslut kökde jag mixerstaven i grytan, för att krossa ärtorna - skam den som ger sig. Det blev inte bra. Nu hade jag nyköpta torkade ärtor, gjorde som receptet ungefär men kokade längre - ändå hårda ärtor. Är jag dömd att äta hårda ärtor i soppan?
--------------------
Anna-Karin Lundberg Min trädgård är mitt rike!
|