Här är ett gott och lite ovanligare recept, gjort på kavring: 6 portioner Ingredienser 1/2 kavring, (ca 200 g) 6-8 äpplen, syrliga 2-2 1/2 dl socker 2 msk kanel 100 g ugnstemperatur 175º Tillagning Skär kavringen i mindre bitar och mixa dem i en matberedare tills allt är fint mixat. Skölj av äpplena ordentligt, om det är svenska äpplen behöver de inte skalas eftersom skalet brukar vara tunnare. Kärna ur och skär i tunna klyftor. Använd en sockerkaksform eller en ugnsfast form till kakan, börja med att smöra formen lite. Lägg ett lager äppelklyftor, strö över lite kanel, socker, kavring och lägg några klickar smör på. Varva sen med resten av klyftorna och resten av ingredienserna, toppa med äpplen och ett lager med socker, kanel, lite kavring och några smörklickar. Grädda i nedre delen av i ugnen i 40 - 45 minuter. Servera med kall vaniljsås eller glass.
Caprice
--------------------
Caprice Stockholm zon 2-3 Vita non est vivere sed valere vita est
|