Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjöd av humlekottar?
          wrestsgirl
          Inlägg 23-10-2004, 13:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 18
          Medlem sedan:
          19-06-2004
          Medlem nr: 3 878



          Är det någon som har något recept på mjöd som man gör av Humle kottarna??

          och när ska man ta in kottarna är det dags nu eller är det för sent??

          tongue.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 23-10-2004, 18:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Nu blev jag nostalgisk, när min 30-åring var barn gjorde vi mjöd varje jul!
          Tyvärr har jag inte haft tillgång till humle sen de slutade sälja på apoteket så det har inte blivit sen dess.
          Här är receptet iaf. Tänk på att inte låta det stå för länge i flaskorna, en gång hann jag inte ta det i tid, då exploderade en flaska tyvärr efter det att jag julstädat.
          ska nog sätta en humle!

          Mjöd
          ger ca 5 liter

          2 citroner
          8 dl (700 gr) farinsocker
          1/2 dl torkad humle
          5 l vatten
          10 gr jäst
          1 tsk socker och 8 russin/flaska

          citron och isbitar till servering

          Skala citronerna och skär dem i tunna skivor eller bitar.
          Blanda dem med farinsockret och humlen i en stor skål.
          Koka upp vattnet och häll det över, rör om.
          Låt svalna.
          Tillsätt jästen, utrörd med lite socker, och låt drycken stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag.
          Sila och tappa upp på flaskor, lägg 1 tsk socker och russin i varje flaska.
          Korka lätt med ex en bomullstuss.
          Mjödet är färdigt efter 3-4 dagar.
          Smaksätt med pressad saft av citron och lägg ev i några fräscha skivor av citron och isbitar vid serveringen.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 16:32
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon