Hemligheten är att använda purjo isf för gul lök, du kan även strö på dill med osten och purjon eller chili om du vill ha den med sting, röd paprika är också gott men då bör man ha ett par tsk paprikapulver i den också.
Gör en långpanna när du ändå håller på och skär resten i bitar och frys i folie och fryspåse. När du tinar och värmer den i ugnen så tillsätt ½ dl grädde.
Potatisgratäng i långpanna
3 kg potatis 500 gr finstrimlad purjo 350 gr riven smakrik ost 5 rivna vitlöksklyftor 1,5 msk salt 1,5 tsk svartpeppar 7,5 dl grädde
Sätt ugnen på 200 gr Skala potatisen, lägg den i vatten så den inte mörknar smörj en långpanna, pensla gärna med olivolja skiva hälften av potatisen och bred ut den i långpannan blanda purjo, ost o vitlök och fördela det på potatisen skiva och lägg på den sista hälften av potatisen. rör ut saltet i grädden till det löst sig, rör då i pepparen och häll sakta över all potatis. grädda ca 1 timme. Låt den svalna om den ska frysas, då är det lätt att med stekspaden få lagoma bitar att frysa i folie + fryspåse.
--------------------
|