Paprikan var billig nu på ICA, såg jagK. Köpte en hel del. Så här är mitt tillägg till buffén (som som dessutom är underbart till kött).
GRILLAD INLAGD PAPRIKA Så som de gör den i Serbien
Skär paprikorna (röda, gula och vita är godast) i halvor eller fjärdedelar, ta bort kärnorna. Om man har långsmala paprikor kan man låta dem vara hela och "ourkärnade".
Grilla paprikorna (på grillen, torr stekpanna, grillfunktionen på ugnen...) tills skalet är sotsvarta och börjar buckla sig. Vänd dem om det behövs. Lägg paprikorna sedan i en plastpåse och knyt åt. Låt svalna, därefter är skalet lätt att gnugga bort. Blir paprikan sotig kan man tvätta bort det med vatten.
Blanda olivolja, vinäger, salt och hel eller skuren vitlök (samt ev andra kryddor efter tycke och smak). Lägg i paprikorna och låt gärna stå svalt någon dag innan servering. Vid servering, blanda i rikligt med persilja.
Denna paprika håller sig rätt länge om den få stå svalt. Plocka ur vitlöken när önskad styrka har uppnåtts.
--------------------
* ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
|