Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244
Var på föreläsning om fetter i maten, vilket resulterade i att jag slängde allt margarin och lättprodukter när jag kom hem.
I princip så är det bara bregott och smör som inte innehåller härdade fetter och andra tillsatser vad gäller smörgåsfett. Fick på kursen ett tips om att göra eget "bregott" som jag nu provat med överraskande resultat, och hälften så dyrt som att köpa färdigt.
500 gr mjukt smör rörs med elvispen med ca 4 dl rapsolja. Vill man ha extrasaltat tillsätter man salt efter behag. Skräms inte av att det blir nästan flytande i rumsvarmt tillstånd för det gör det brebart direkt från kylen sen. Fryser hälften av den här satsen. Får ca 900 gr för 23 kr, 600 gr bregott kostar 20 kr på Maxi.
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128
CITAT (Sulawesii @ 20-10-2004, 20:07)
Ännu en dum fråga: hur äter man rönnbär då?
I en grogg kanske?? frys dem när du gör isbitar, lägg dem i iskuberna när du fyller på med vatten, det kan man göra med lingon, blåbär osv ser trevligt ut krister