Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > En ny sorts korv
          Gunilla T
          Inlägg 09-11-2011, 14:36
          Länk hit: #1


          Gäster






          http://www.dn.se/ekonomi/en-korv--104-procent-kott

          giggle.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Överbölingen
          Inlägg 09-11-2011, 16:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Jag flinade glatt åt den artikeln med "omkrets".

          Inte för att jag gör så här, men ponera att jag skall göra älgkorv, pölsa eller något annat mumsigt.
          Tager 2 kg älgfärs urfrysen. Dvs rent kött.

          Åtgärd:
          Jag fräser det i panna med teflon utan fett alternativt kokar massan. Efter fräsningen/kokningen, avrunnen torde kötthalten i före detta 2 kg köttfärs fortfarande vara den samma. Men ca 5 % lägre i vikt för att vattan har avgått. (Avgår även vid kokning). Dvs 100 % kött. Tänker man matematiskt fel så påstår man att x% på 1,9 kg är =2 kg. Dvs ca 105%.

          Vem tusan hade företagens copywriter till mattelärare?

          En bra Copywrite skall ha korrekthet, vara rolig och tilltalande. Alla som hanterar kött begriper att detta är ett vedertaget reklamskämt och vi stackare som inte begriper sifferleken och vet vad som händer med köttprodukter vid uppvärmning faller i farstun.

          Inom idrotten talar man om 110%. Det går inte! Max 90". Men pulsen kan vara på 120 till 140. Kommer du upp i 100 % sä dör du. Och det gör tyvärr en del.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 18-10-2025, 03:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon