Åh här e en till som bara älskar småkakor

Mina favoriter är skurna chokladkakor med pärlsocker o kola kakor.
Jag använder mig av kokboken sju sorters kakor.
Ett recept jag ärvt från min mamma är de här bullarna som jag gör
2 gånger om året. En gång på sommaren o en gång till jul. Vi kallade dom alltid för wienerdegsbullar, vet inte varför men goda är dom
Margaretas kardemumma bullarCa 35 st, 250 grader 6-8 min
2 ½ dl mjölk
1 hg jäst
2 msk socker
2 hg smält smör
½ kg mjöl
Blanda alla ingredienser till en deg. Degen ska vara på gränsen till lite lätt kladdig om man kan säga så…
Fyllning:
½ dl stött kardemumma
3 msk smör
5 msk socker
Kavla ut degen och sporra ut 8x8cm bitar av degen klicka i fyllningen vik hörnen mot varandra.
Låt kalljäsa i 2-3 timmar.
Pensla med ägg innan gräddning.
En annan mjuk kaka som är favorit här är den här...
Polsk VallmokakaGrädda 200 grader ca 40-45 min.
2 dl mjöl
2 dl socker
2 dl vallmofrön
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smält avsvalnat smör.
Rör ihop alla de torra ingredienserna.
Häll över det avsvalnande smöret.
5 st äggvitor vispas hård tills du kan vända bunken upp o ner utan att de rinner ut.
1/5 dels flaska bittermandel hushållsarom blandad försiktigt ner i äggvispet.
Vänd ner äggvitorna försiktigt med den första smeten.
Smörj o ströa en form häll i smeten o grädda.