Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nyttig frukostlimpa, Recept sökes
          Dawn
          Inlägg 26-11-2011, 21:04
          Länk hit: #1


          Validating
          Antal inlägg: 29
          Medlem sedan:
          20-06-2011
          Medlem nr: 57 291



          Jag har tröttnat på köpebröd. Söker därför recept på limpa som passar som frukostbröd. Det får gärna vara enkelt att baka (är inte så van), men bör vara av den nyttigare sorten. Inte alltför grovt, men sådär lite lagom. smile.gif Hoppas någon kan ge mig tips. thanks.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          josohl
          Inlägg 03-12-2011, 16:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Nedan är ett enkelt recept för nybakade frukostfrallor som blir jättebra (kanske passar bäst på helgen...).

          På kvällen:
          3 dl vatten, krankallt (man kan ta hela eller delar av mängden som avslagen öl om man har fått det över, eller upp till 1/3 mjölk och resten vatten)
          cirka 1/6 paket färsk jäst (inte så jättenoga, ta ett hörn)
          1 tsk salt
          en liten slutt (1 tsk?) honung eller sirap (inte nödvändigt)

          Rör tills det löst sig.

          Blanda sedan i cirka 6 dl mjöl, man kan ta bara vetemjöl, eller upp till 1/3 lite grövre mjöl (graham, rågmjöl...) och ev även lite frön (linfrö, solrosfrö...) och/eller kryddor (malda brödkryddor, rosmarin...) om man vill det. Degen skall helst bli förbli lite kladdig (något lösare än knådbar deg).

          Ställ in i kylen över natten i bunke med plast eller påse över.

          På morgonen tar du ut bunken och stjälper upp degen på ett mjölat bord. Platta till LITE, men knåda inte ut för mycket av luftblåsorna. Skär sedan loss bitar av degen (cirka 12 bitar av denna sats brukar det bli för mig) och lägg på en plåt. Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa medan ugnen blir varm. Grädda cirka 14 minuter!

          (Receptet är baserat på "Ett fantastiskt bröd" från Annas kokbok så att rätt person får äran.)

          Redigerat av josohl: 03-12-2011, 16:50
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 22:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon