Kul idé! Hoppas ni orkar rapportera om det eller t.o.m. skriva en bok!
Jag tror det går att spara in väldigt mycket på mat om man bara planerar lite. Tex gör vi ofta storkok/grytor dan innan och äter dan efter = går snabbt den dan de skall ätas och blir ofta godare av att få stå till sig ett dygn (i kyl eller ute när temperaturen är passande för det).
Tips för att få det billigt (som flera redan varit inne på): - baka allt bröd själva, köp mjöl i storpack - soppor av alla de slag är billig mat - storkok i form av grytor är billigt, och dessutom ett bra sätt att använda billigare köttbitar (som blir alldeles utmärkta i en gryta) - rotfrukter är billiga, nyttiga och mättande. Gör soppor, lägg i grytor, gör gratänger...
Om ni behöver mer inspiration har Frälsningsarmen gett ut kokböcker med budgetmat, en med grytor för under 10 kr/pers (Grytboken) och en med soppor för under 5 kr/pers (Soppboken)!
Jag antar att varje dag inte måste gå på 10 kr/pers, utan att det är ett medelpris? Ärtsoppa en dag gör att ni kan "lyxa till det" med hamburgare en annan...
Redigerat av josohl: 10-12-2011, 15:48
|