Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rött vin till rödvinssås?, Söker ett bra vin till såsen.
          Margaretha
          Inlägg 28-12-2011, 11:17
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 057
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 309



          Jag tänker servera helstekt oxfilé med rödvinssås på nyårsafton, men jag är osäker både på hur länge den redan brynta oxfilén på drygt ett kilo ska vara i ugnen - vill helst ha 100 grader och kommer att använda termometer, men ungefär hur lång tid ska man beräkna? - och på vilket rödvin man ska välja till såsen. Jag dricker inte vin, men det är gott i sås, och jag vill ju gärna att det ska bli en god sås!

          Mycket tacksam för tips!

          Önskar er ett Gott Nytt År!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Margith
          Inlägg 28-12-2011, 15:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Jag skulle ha valt Cape Heights, nr 5333, 59,- för en liter, finns i pappersförpackning.
          Det är som Malcolm skriver att du kan ta vilket billigt rödtjut som helst när du bara ska använda den till sås, men det måste vara lite smak i vinet. I det vin jag har valt "till dig" ingår både Merlot och Shiraz, jag tror den blir kanon i din sås tongue.gif Behöver du inte hela litern går den faktiskt att dricka också....

          Angående tiden i ugnen säger min kokbok att du får räkna 35 min till 65 grader. Det brukar ju gå lite fortare mot slutet, så jag skulle ha räknat 1 timme. Men det finns ju ingenting som är så trist som när gästerna får vänta på att maten blir klar. Räkna 2 timmar och när den är klar sätter du folie över formen så håller den sig varm. Kom ihåg att den fortsätter att stekas då, ta ut den strax innan den blir 100 grader.

          (Är du verkligen säker på att du ska ha upp den ända till 100 grader??)




          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 02:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon