Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vinbryggning, Svarta & Vita vinbär samt rönnbär, frusna
          Britt Pt
          Inlägg 11-01-2012, 16:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          09-04-2005
          Medlem nr: 5 354



          Finns det ngn där ute på nätet som har gjort vin på ovanst bär? Jag själv har gjort vin på egna odlade druvor, Zilga nov 2010 (skördade 8 kg!!) Dock frös knopparna förra våren så det blev inga bär alls 2011.

          Därför undrar jag nu detta: man måste ju kunna använda samma recept t vinbär/rönnbärsblandning! Hör gärna av er på Forumet. Finns du där 'janne56' som jag hade kontakt med många gånger i okt-nov -10 o fick många bra tips av?
          Du kanske känner till ngt om detta??
          Hälsn.
          Britt Pt i ett grönt Skåneland.

          PS detta inlägg hamnade först under fel rubrik (Trädgårdsväxter skadedjur) men jag kunde inte ta bort det efter förhandsgranskningen.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          sqrulan
          Inlägg 12-01-2012, 12:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 211
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 264



          Hittade detta recept på I Fokus:
          Rabarbervin:

          6 kilo Socker

          7 kilo Rabarber i bitar(cirka 5 centimeter stora)

          1 påse jäst/näring(vet ej hur mycket det är i den)

          Cirka 20 liter vatten

          Rör ut hälften av sockret i 5 liter kokhett vatten. (Jag använder jäshink)

          Blanda ner rabarberna, fyll på med resten av vattnet(kallt) och häll i jästen. Sätt på locket och låt jäs i ca 1 vecka. Sila ifrån rabarberna och tillsätt resten av sockret och fyll på med ytterligare vatten till en totalmängd av 20 liter. Skaka lite för att få igång jäsningen. Låt jäsa i cirka 3 veckor eller tills jäsningen slutat (minst 2 minuter mellan varje bubbla).

          Tappa om till annat kärl utan bottensatsen och tillsätt jässtopp/citronsyra och skaka ur all kolsyra.(Jag skakar 2 gånger/dag då tar det cirka 5 dagar)

          Tillsätt klarningsmedel(kiselsol) och sedan gelatin.

          Skaka kraftigt mellan påsarna!

          Ställ vinet svalt och låt klarna tar allt mellan 3 dagar-1½ vecka.

          Tappa om till flaskor eller bag-in-box.

          KLART



          --------------------
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Britt Pt   Vinbryggning   11-01-2012, 16:35
          RibesRubusVitis   För många år sedan gjorde jag "vin" på s...   11-01-2012, 18:15
          sqrulan   Jag smakade ett jättegott hemgjort vin förra året,...   11-01-2012, 18:39
          merlin68   Jag har gjort det många ggr på vinbär och vinbär/r...   11-01-2012, 19:13
          Britt Pt   Hej o tack alla ni som hittills gjort inlägg på mi...   11-01-2012, 20:03
          Bengalow   Det skadar inte att komplettera med lite sockerrik...   11-01-2012, 20:58
          sqrulan   Passar det receptet till den sura rabarbern eller ...   11-01-2012, 21:38
          RibesRubusVitis   På Bryggforum finns diverse recept på bär- och fru...   12-01-2012, 00:24
          sqrulan   Men oj! Det verkar ju jättesvårt! Vinjäst ...   12-01-2012, 10:21
          merlin68   Ja torrjästen jag använder är samma som på ICA ell...   12-01-2012, 16:14
          sqrulan   :tummenupp: Tack för ditt svar merlin68 då är det ...   12-01-2012, 21:33
          merlin68   Ja jäshinken ska stå i vanlig rumstemperatur. Hels...   12-01-2012, 21:49
          RibesRubusVitis   I min ungdom gjorde jag också plommonvin som jäste...   12-01-2012, 22:21
          merlin68   Sådär ja! Nu är en ny omgång vin på G :) Det b...   23-04-2012, 13:02
          Eva i Västerås   Jag har alltid gjort självjäst blåbärsvin, Solvin....   23-04-2012, 14:57
          skogstroll   För några år sen tyckte vi att vi var jättesnälla ...   23-04-2012, 16:05
          Whiskuchi   Solvin låter fantastiskt intressant, det måste jag...   23-04-2012, 16:58


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 17:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon