Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vinbryggning, Svarta & Vita vinbär samt rönnbär, frusna
          Britt Pt
          Inlägg 11-01-2012, 16:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          09-04-2005
          Medlem nr: 5 354



          Finns det ngn där ute på nätet som har gjort vin på ovanst bär? Jag själv har gjort vin på egna odlade druvor, Zilga nov 2010 (skördade 8 kg!!) Dock frös knopparna förra våren så det blev inga bär alls 2011.

          Därför undrar jag nu detta: man måste ju kunna använda samma recept t vinbär/rönnbärsblandning! Hör gärna av er på Forumet. Finns du där 'janne56' som jag hade kontakt med många gånger i okt-nov -10 o fick många bra tips av?
          Du kanske känner till ngt om detta??
          Hälsn.
          Britt Pt i ett grönt Skåneland.

          PS detta inlägg hamnade först under fel rubrik (Trädgårdsväxter skadedjur) men jag kunde inte ta bort det efter förhandsgranskningen.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          merlin68
          Inlägg 12-01-2012, 16:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 044
          Medlem sedan:
          09-03-2010
          Medlem nr: 28 369



          Ja torrjästen jag använder är samma som på ICA eller hemköp mfl affärer. En påse motsvarar 50g färsk jäst.
          Jag använder inte gelatin eller kiselsol för jag tycker inte att det spelar någon roll om nu fruktvinet skulle vara lite grumligt (det brukar faktiskt inte heller vara det). Jag äter dessutom inget nöt eller griskött så gelatin faller definitivt bort;).
          Man kan lägga torrfrukt som fikon och aprikoser mm i vinet men tänk på att ta osvavlad frukt i så fall. Många reagerar med allergi på svavel (jag t ex)) och det är säkert osund också. Kryddor som kanel, nejlikor eller en vaniljstång kan ge en speciell smakkick smile.gif
          PS Speciell vinjäst som köps för dyra pengar i specialaffären gynnar bara försäljarens plånbok. För ett enkelt vin gör det varken från eller till vilken typ av jäst man använder. Det man ska satsa på är bra korkar - gärna extra långa - så håller vinet länge....Tänker du dricka upp det inom ett halvår - ett år räcker det om du fyller det färdiga vinet i en enkel vattendunk med kran!

          Redigerat av merlin68: 12-01-2012, 16:15
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Britt Pt   Vinbryggning   11-01-2012, 16:35
          RibesRubusVitis   För många år sedan gjorde jag "vin" på s...   11-01-2012, 18:15
          sqrulan   Jag smakade ett jättegott hemgjort vin förra året,...   11-01-2012, 18:39
          merlin68   Jag har gjort det många ggr på vinbär och vinbär/r...   11-01-2012, 19:13
          Britt Pt   Hej o tack alla ni som hittills gjort inlägg på mi...   11-01-2012, 20:03
          Bengalow   Det skadar inte att komplettera med lite sockerrik...   11-01-2012, 20:58
          sqrulan   Passar det receptet till den sura rabarbern eller ...   11-01-2012, 21:38
          RibesRubusVitis   På Bryggforum finns diverse recept på bär- och fru...   12-01-2012, 00:24
          sqrulan   Men oj! Det verkar ju jättesvårt! Vinjäst ...   12-01-2012, 10:21
          sqrulan   Hittade detta recept på I Fokus: Rabarbervin: 6 k...   12-01-2012, 12:19
          sqrulan   :tummenupp: Tack för ditt svar merlin68 då är det ...   12-01-2012, 21:33
          merlin68   Ja jäshinken ska stå i vanlig rumstemperatur. Hels...   12-01-2012, 21:49
          RibesRubusVitis   I min ungdom gjorde jag också plommonvin som jäste...   12-01-2012, 22:21
          merlin68   Sådär ja! Nu är en ny omgång vin på G :) Det b...   23-04-2012, 13:02
          Eva i Västerås   Jag har alltid gjort självjäst blåbärsvin, Solvin....   23-04-2012, 14:57
          skogstroll   För några år sen tyckte vi att vi var jättesnälla ...   23-04-2012, 16:05
          Whiskuchi   Solvin låter fantastiskt intressant, det måste jag...   23-04-2012, 16:58


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 23:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon