Medlem
Antal inlägg: 14
Medlem sedan: 09-04-2005
Medlem nr: 5 354
Finns det ngn där ute på nätet som har gjort vin på ovanst bär? Jag själv har gjort vin på egna odlade druvor, Zilga nov 2010 (skördade 8 kg!!) Dock frös knopparna förra våren så det blev inga bär alls 2011.
Därför undrar jag nu detta: man måste ju kunna använda samma recept t vinbär/rönnbärsblandning! Hör gärna av er på Forumet. Finns du där 'janne56' som jag hade kontakt med många gånger i okt-nov -10 o fick många bra tips av? Du kanske känner till ngt om detta?? Hälsn. Britt Pt i ett grönt Skåneland.
PS detta inlägg hamnade först under fel rubrik (Trädgårdsväxter skadedjur) men jag kunde inte ta bort det efter förhandsgranskningen.
Medlem
Antal inlägg: 4 044
Medlem sedan: 09-03-2010
Medlem nr: 28 369
Ja jäshinken ska stå i vanlig rumstemperatur. Helst någonstans där man kan hålla ett öga på jäsningen en gång per dag:) Är precis klar med en omgång plommon-rabarbervin kryddad med nejlikor som inte lär bli alltför gammal