Jag tycker kanske att själva grundfrågan/önskan är lite underligt ställd, för att skörda sina grönsaker i augusti/september är ju inte alls sent. Det är väl rätt normalt för de flesta grönsaker att skördas då, tycker jag som odlar rätt mkt av alla sorter.
Det enda som inte funkar att skörda så sent om man sår tidigt är sallad, rucola, tidig sockerärter/brytärter - dem brukar jag (zon 1-2) skörda klart i början/mitten av augusti. Men allt detta kan man ju så senare för en senare skörd förstås.
Kanske är det så att trådskaparen inte kan vara hemma under högsommaren och att det är därför frågan kommer - men då kanske frågaren eg. snarare skulle vilja veta vilka grönsaker som tål att man är borta från dem när de växer under högsommaren...?
Många av mina rotfrukter tar jag aldrig upp före mitt/slut av oktober (palster, vintermorot, rotselleri) och flera kålsorter får stå kvar i landet hel vintern (grönkål, savoy, bryssel) liskom purjon.
Redigerat av EKLO: 13-02-2012, 08:57
|