Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Savoykål/kruskål någon?
          tantGröön
          Inlägg 20-02-2012, 19:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 132
          Medlem sedan:
          21-03-2009
          Medlem nr: 21 731



          Hej

          Jag läste en artikel om savoykålens (kruskålens?) fantastiska näringsvärde och undrar nu om det är någon som provat odla denna magiska grönsak?

          Några tips för en kål-amatör?
          Och framförallt, hur föredrar ni att äta den?

          Artikeln:
          http://www.organicauthority.com/health/rea...ustainable.html

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          EKLO
          Inlägg 20-02-2012, 21:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Jag brukar förodla kål, även savoy - jag har ganska mkt åkersniglar och kålen klarar sig hos mig bättre om jag har plantor att sätta ut än om jag sår direkt i landet. Lucker jord, gott om sol och rätt mkt näring i form av gräsklipp och lite hönsgödsel får de hos mig.

          Savoykålen brukar bli fin, den har också den fördelen att den kan stå ute under vintern.

          Jag gillar att finstrimla och förvälla lätt och sedan steka den med lite, lite grädde - sedan blir det en god sak till kött eller fisk eller för sig självt - men savoy kan man ju ha på alla sätt som man har annan kål, t ex färsk strimlad som sallad där man byter ut oljan mot grädde i dressingen är mycket gott!
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 20-02-2012, 21:58
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          CITAT (EKLO @ 20-02-2012, 21:53) *
          Jag brukar förodla kål, även savoy - jag har ganska mkt åkersniglar och kålen klarar sig hos mig bättre om jag har plantor att sätta ut än om jag sår direkt i landet. Lucker jord, gott om sol och rätt mkt näring i form av gräsklipp och lite hönsgödsel får de hos mig.

          Savoykålen brukar bli fin, den har också den fördelen att den kan stå ute under vintern.

          Jag gillar att finstrimla och förvälla lätt och sedan steka den med lite, lite grädde - sedan blir det en god sak till kött eller fisk eller för sig självt - men savoy kan man ju ha på alla sätt som man har annan kål, t ex färsk strimlad som sallad där man byter ut oljan mot grädde i dressingen är mycket gott!


          Det är nog rätt, det är bäst att förodla.
          Jag använder nässelvatten som näring. Luktar pyton, men gör susen.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 16:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon