CITAT (Anma @ 08-03-2012, 20:50)

Visst är det dyrt, men å andra sidan får man maten planerad och man får maten hem till dörren. Det är detta man betalar extra för. Dessutom lagar man mat aldrig annars skulle komma på att prova. Om det är en fördel är upp till var och en att bestämma.
Precis!
Vi är annars usla på att laga fisk en gång i veckan, och gör vi det så är det mest lax. Nu får vi tillaga kolja, sej med mera och det är recept som vi annars inte skulle prova om vi läst de i ngn mattidning.
Sedan är det ju så att vi idag i Sverige betalar mindre för maten än vi någonsin gjort! Idag hetsar folk mer efter att tha så låga matkonton som möjligt och tummar då på kvalité och då tex. kött på lågpriskedjor där köttet kommer långväga ifrån tex Tyskland. Grönsaker mm som växer under besprutade förhållanden och mycekt tillsatser och kemikalier för att maten ska hålla längre än tidigare. Med matkasse får vi automatiskt "lite bättre mat" om ni förstår vad jag menar och då känns det ibland lyxigt att tillaga den även bara för en vardag!
Och de vegetariska rätterna kan tex. vara paj med getost, honung och spenat, eller cammenbertpaj eller svamp och fetaostbiffar med pasta och kjall chilidressing. Så det är inte en massa konstiga saker såsom tofu och sådant som "icke vegetarianer" ofta verkar avvaktande till.