Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sojabönor, Skörd, giftighet
          carin1964
          Inlägg 14-03-2012, 12:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 96
          Medlem sedan:
          28-04-2009
          Medlem nr: 22 756



          Jag äter gärna gröna (omogna) sojabönor från frysdisken. Nu har jag skaffat frön och tänkte så i år, men undrar när man kan skörda dem om man vill ha dem gröna. Sen hörde jag på ett radioprogram att "alla" bönor är giftiga. Hur kan man då äta gröna sojabönor?


          --------------------
          Vi anlägger en ny trädgård, besök vår blogg www.salstatosee@blogspot.com
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-03-2012, 15:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Edamame = färska förvällda sojabönor.

          Jag har odlat sojabönor och de skördas direkt då fröerna svällt i baljan och man förväller hela baljorna.

          Och ja okokta är både sojabönor och andra bönor (förutom bondböna) lätt giftiga men man måset äta ganska mycket råa såna för att man ska få ont i magen.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          frosteyez
          Inlägg 14-03-2012, 17:24
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10
          Medlem sedan:
          07-06-2011
          Medlem nr: 53 440



          CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 14-03-2012, 15:44) *
          Edamame = färska förvällda sojabönor.

          Jag har odlat sojabönor och de skördas direkt då fröerna svällt i baljan och man förväller hela baljorna.

          Och ja okokta är både sojabönor och andra bönor (förutom bondböna) lätt giftiga men man måset äta ganska mycket råa såna för att man ska få ont i magen.


          Vad har du för källa på att bondbönor inte skulle vara giftiga som råa?

          Såhär säger wikipedia:

          "Som råa är bondbönor, liksom många vilda bönor, giftiga. Giftet försvinner när de kokas ordentligt men inte vid torkning[2] Som kokta är bondbönor en god källa till näring."
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 21:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon