Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Älgkött, någon som har recept?
          Yin o Yang
          Inlägg 11-11-2004, 10:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 113
          Medlem sedan:
          28-09-2004
          Medlem nr: 4 545



          I går packade min gubbe och jag 50 kg älgkött och stoppade i frysarna (som går för högtryck) tongue.gif . Det är första gången vi fått chansen att köpa älgkött och nu letar jag febrilt efter recept wink.gif . Mina kokböcker (och de är ganska många) ger inte så mycket hjälp sad.gif , men kanske finns det någon här som har bra recept. Jag är tacksam för alla typer av recept eftersom det handlar om så mycket olika slags köttdelar inkl färs (28 kg!!! laugh.gif ).


          --------------------
          Marianne, zon 3

          När man står med båda fötterna på jorden har man oftast bilen på verkstaden
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Lena i Torslanda
          Inlägg 11-11-2004, 10:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 123
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 250



          Här är en favorit som är utmärkt när man kött i frysen

          Tjälknöl

          1 1/2 kg fryst älgkött.
          Lägg den frysta älgsteken i en ugnsfast form i nedre delen av ugnen i 100 grader.
          Efter ca 2-3 timmar så kan man sticka in en köttermometer, placera den i den köttigaste biten.
          Låt nu köttet stå i ugnen i 12 timmar.
          När termometern visar 60 så är köttet rött, när den visar 70 är den rosa och när den visar 75 ghelt genomstekt.
          Lag till tjälknölen 1 liter vatten, 1 dl salt, 1 tsk socker, 15 krossade enbär, 2 stsk örter, timjan 1 tsk krossad svartpeppar
          Koka upp vattnet till lagen och lägg i alla kryddor koka i fem minuter.
          Lägg det varma köttet i en bunke, häll över den heta lagen, som skall täcka köttet helt.
          Låt stå svalt men övertäckt i fem timmar.
          Ta upp köttet och skär dem i tunna skivor serveras som rostbiff. Man kan frysa in skivor av tjälknöl, men oftast går den åt


          --------------------
          Lena
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-10-2025, 04:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon