Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chilipeppar/chilipulver, Hur gör jag egen?
          Margith
          Inlägg 25-03-2012, 12:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Att chilipulver är en kryddblandning har jag lyckats förstå, men hur gör jag för att blanda till egen? Jag avskyr färdiga kryddblandningar.
          Om det står chilipeppar i ett recept, vad syftar man på då? Torkad mald chili, eller? Kan jag använda färsk chili istället?


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Margith
          Inlägg 26-03-2012, 13:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Nu kanske jag förklarade lite dåligt, men i receptet jag skulle använda skulle jag ha både chilipulver och chilipeppar.

          Jag gjorde chilipulvret enl receptet jag skrev här ovanför och det blev bra, men jag tycker att det hade kunnat räcka med hälften så mycket spiskummin.
          Ist f chilipeppar använde jag finhackad djupfryst chili, av egen skörd.

          niggle: har du lust att dela med dig av ditt receptet på Garam masala?

          Är det nån av er som har ett utprovat, gott recept på egen Tex-mex-krydda?


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          niggle
          Inlägg 26-03-2012, 20:51
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 459
          Medlem sedan:
          28-10-2009
          Medlem nr: 26 668



          CITAT (Margith @ 26-03-2012, 14:12) *
          Nu kanske jag förklarade lite dåligt, men i receptet jag skulle använda skulle jag ha både chilipulver och chilipeppar.

          Jag gjorde chilipulvret enl receptet jag skrev här ovanför och det blev bra, men jag tycker att det hade kunnat räcka med hälften så mycket spiskummin.
          Ist f chilipeppar använde jag finhackad djupfryst chili, av egen skörd.

          niggle: har du lust att dela med dig av ditt receptet på Garam masala?

          Är det nån av er som har ett utprovat, gott recept på egen Tex-mex-krydda?


          Det bästa är att ha en elektrisk kaffekvarn, som maler kryddorna fint.

          1 msk kardemummafrön
          5 cm kanelstång
          1 tsk spiskummin
          1 tsk hela kryddnejlikor
          1 tsk svartpepparkorn
          1/4 muskotnöt

          lägg allt i kaffekvarnen och mal i hop.
          Det bästa är att göra små laddningar, eftersom den tappar smak efter ett tag.

          Mycket nöje!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 10:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon