Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Älgkött, någon som har recept?
          Yin o Yang
          Inlägg 11-11-2004, 10:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 113
          Medlem sedan:
          28-09-2004
          Medlem nr: 4 545



          I går packade min gubbe och jag 50 kg älgkött och stoppade i frysarna (som går för högtryck) tongue.gif . Det är första gången vi fått chansen att köpa älgkött och nu letar jag febrilt efter recept wink.gif . Mina kokböcker (och de är ganska många) ger inte så mycket hjälp sad.gif , men kanske finns det någon här som har bra recept. Jag är tacksam för alla typer av recept eftersom det handlar om så mycket olika slags köttdelar inkl färs (28 kg!!! laugh.gif ).


          --------------------
          Marianne, zon 3

          När man står med båda fötterna på jorden har man oftast bilen på verkstaden
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          -asno-
          Inlägg 11-11-2004, 16:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 411
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 020



          Pepparkaksälg är mums laugh.gif

          1,8 kg benfri älgstek
          1-2 tsk salt
          2 vitlöksklyftor
          2 msk margarin
          lite vatten
          3 krm svartpeppar
          3 krm riven muskot
          3 krm kanel
          3/4 krm kryddnejlika
          3 dl vispgrädde
          3 dl gräddfil
          2 msk vetemjöl
          1 msk smör

          Bry köttet. Vispa ur pannan med lite vatten och sila upp 1 dl steksky.

          Blanda kryddorna i en liten skål

          Späcka köttet med vitlök och gnid in kryddblandningen. Spara lite till såsen.

          Blanda grädde, gräddfil och sky. Låt steken puttra i detta ca 1,5 h. tills den är 75-77 grader.

          Ta upp och svep steken i folie

          Arbeta samman smör och mjöl till en liten boll.

          Vispa ner den i gräddfilssåsen

          Koka ca 5 minuter

          Smaka av, tillsätt lite sparad kryddblandning om så önskas.

          Fryst kött bör tinas ca 3 timmar före tillagning.


          TJälaknul, den kan man gärna servera med creme fraich blandat med hjortronsylt, mums, eller med lite blåbärsaioli


          /Åsa
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 08:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon