Det här med ekologisk kontra konventionell odling....
Om det finns rester av gifter i ekologiskt odlade grönsaker så kommer ju de gifterna i alla fall inte från DEN odlingens gödning och besprutning, utan den finns (som jag ser det) antingen lagrad i jorden pga tidigare konventionell odling, eller genom luftföroreningar, eller genom spridning från närliggande konventionella odlingar.
Och vart vill jag nu komma med detta då?....
Jo, om giftmängden i ekologiskt odlade grönsaker jämfört med konventionellt odlade grönsaker är marginell så tycker jag att det ÄNNU MER borde få oss att odla ekologiskt istället för konventionellt!
Varför? Ja men om jorden (inkl luften) är så förgiftad att grönsaker som är odlade UTAN gift ändå blir giftiga då tycker jag att det borde ringa en STOR varningsklocka, och att alla som är rädda om moder jord och arvet vi förvaltar för framtidens kommande generationer borde ta sig en rejäl funderare nästa gång man går och köper grönsaker!
Mvh, Carina
|