Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hur gör du potatismos?
          Hur gör du potatismos?
          potatismos
          purépress [ 6 ] ** [11.54%]
          potatisstöt [ 19 ] ** [36.54%]
          gaffel [ 4 ] ** [7.69%]
          pulvermos [ 3 ] ** [5.77%]
          annat sätt [ 0 ] ** [0.00%]
          elvisp/matberedare [ 19 ] ** [36.54%]
          gör aldrig potatismos [ 1 ] ** [1.92%]
          Totalt antal röster: 52
          Gäster kan inte rösta 
          Eva i Skåne
          Inlägg 10-04-2012, 19:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Vi hade potatismos till middagen och jag är proppmätt fortfarande. Jag tycker mos har den förmågan - att göra en tvärmätt.
          Jag tycker det är så gott med hemmagjord mos och när jag gjorde min funderade jag på hur andra gör.
          Jag pressar min potatis i purépress, blandar i varm mjölk, en rejäl klick smör, kryddor och lite, lite sirap eller socker.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Biggan_
          Inlägg 10-04-2012, 21:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller potatispress när ni ändå använder elvispen?


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          herkules
          Inlägg 10-04-2012, 22:28
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          CITAT (Biggan_ @ 10-04-2012, 22:25) *
          ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller potatispress när ni ändå använder elvispen?

          för att det är roligt att mosa sönder potatis! eller för att det var så morsan gjorde fast först stöt och sen ballongvisp då hon inte hade någon elvisp smile.gif

          CITAT (merlin68 @ 10-04-2012, 22:44) *
          Med elvisp. Smör, salt, peppar och en aning socker. Har jag grädde hemma hamnar det gärna en liten slurk i moset. Nä nu blev jag hungrig... giggle.gif Godast är moset med en massa stekta brödkrutonger till smile.gif

          nygjord potatismos på hårdmacka med bregott, sen behövs det liksom inget mer.

          CITAT (heinrich_stubel @ 10-04-2012, 22:46) *
          Nej, blir faktiskt godare. De har grädde i kända recept. Googla själv.

          aldrig grädde i potatismos, det blir för stampigt, moset ska vara luftigt.
          tycker jag.


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Eva i Skåne   Hur gör du potatismos?   10-04-2012, 19:11
          Maggan H   Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till ...   10-04-2012, 19:15
          Biggan_   Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till ...   10-04-2012, 19:22
          Huggorm   Det närmaste jag kommit är att jag gjorde pulvermo...   10-04-2012, 19:29
          Anma   Elvisp, varm mjölk, äkta smör, salt, svartpeppar, ...   10-04-2012, 19:29
          Lokan   Potatisstöt, smör, muskotnöt, salt, lite vitpeppar...   10-04-2012, 19:41
          Peztis   Idag med potatispress, ibland med stöt och ibland ...   10-04-2012, 19:56
          hattstugan   Potatisstöt sen i ned hjölk och smör lite salt och...   10-04-2012, 19:59
          *Stintan*   gaffel, mjölk, smör, salt, vitpeppar och en gnutta...   10-04-2012, 20:04
          malcolm   Potatispress, sedan varm mjölk smält smör och salt...   10-04-2012, 20:13
          herkules   potatisstöt, varm mjölk, en nypa socker, smör som ...   10-04-2012, 21:16
          omk   ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota...   10-04-2012, 22:22
          flaxss   Moset behöver inte vara helt slätt, godast med lit...   10-04-2012, 22:50
          malcolm   ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota...   11-04-2012, 00:42
          heinrich_stubel   Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bätt...   10-04-2012, 21:42
          Biggan_   Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bätt...   10-04-2012, 21:43
          heinrich_stubel   Du menar viktmässigt eller? Nej, blir faktiskt god...   10-04-2012, 21:46
          merlin68   Med elvisp. Smör, salt, peppar och en aning socker...   10-04-2012, 21:44
          Markus_H   potatis som kokas i bitar för att gå fort, varm gr...   10-04-2012, 22:41
          Kryddan03   Jag gör som Eva, pressar den kokta potatisen i en ...   10-04-2012, 23:07
          kerstinbern   Värm potatisen vid 70 grader 30 min Kyl under kal...   11-04-2012, 03:58
          Meriona   Potatisstöt naturligtvis! Fast jag brukar låta...   11-04-2012, 07:47
          Mollis   Potatisstöt, jag har förutom mjölk, smör och salt ...   11-04-2012, 07:49
          Skruttis   Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (m...   11-04-2012, 08:17
          *Stintan*   Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (m...   11-04-2012, 08:24
          Meriona   Ja kall mjölk använder jag med.   11-04-2012, 08:29
          Skruttis   Tyvärr så är jag väldigt nojjig med just mjölkprod...   11-04-2012, 08:42
          Anki V   Nu för tiden blir det mest viktväktarmos: Nykokt p...   11-04-2012, 09:04
          Gossen Ruda   Potatismos är barnmat. Möjligen direkt från korvmo...   11-04-2012, 11:13
          Myosotis   Potatisstöt, varm mjölk, riven muskot. Måste vara ...   11-04-2012, 11:13
          Klint   Kokt potatis i bitar kör lite sakta runt med elvis...   11-04-2012, 11:26
          malcolm   Kall mjölk... då kyler man ju potatisen/moset...   11-04-2012, 11:26
          *Stintan*   Nej då inte om man låter kastrullen stå på varm me...   11-04-2012, 11:43
          Carl   Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kok...   11-04-2012, 12:48
          Skruttis   Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kok...   11-04-2012, 17:13
          malcolm   Använder man elvisp så blir det hel fel. Blir bara...   11-04-2012, 17:30
          EKLO   Jag gör ofta mos, men numera tycker jag det blir g...   11-04-2012, 12:54
          *Stintan*   Hahaha jag ser att jag är den enda som bara använd...   11-04-2012, 13:07
          Eva i Skåne   Socker i moset är inte nödvändigt, men jag tycker ...   11-04-2012, 13:56
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Vi kokar också med en palsternacka och gärna lite ...   11-04-2012, 14:26
          malcolm   Jag skötte ALL planering, hemhandlig och tillagnin...   11-04-2012, 15:51
          gammelnalle   Potatis koka i 15 min- slå av plattan- låt efterko...   11-04-2012, 18:31
          Anma   Jag saknar det där med att låta saker mogna klart ...   11-04-2012, 18:42
          Meriona   Trolla i en mattråd. Snacka om att ha ett tråkigt ...   11-04-2012, 18:44
          ingrid fuxwall   Har nyss gjort potatismos, med salt, vitpeppar och...   11-04-2012, 19:00
          Meriona   :rotfl: :rotfl: :rotfl: SNyft snörvel..   11-04-2012, 19:45
          Motti   Jag kör alltid med press först sen kör jag med elv...   11-04-2012, 19:50
          netaave   Har provat att göra både med press o stöt men tyck...   12-04-2012, 18:42
          xlxl67   1/10 kålrot och 9/10 vanlig potatis blir grymt got...   12-04-2012, 19:10
          Wilmer   Socker?!?!?! Jisses, det var nyheter f...   12-04-2012, 23:36
          Myosotis   Bästa moset görs på egna potäterna... Gärna blå :D   13-04-2012, 10:54
          Wilmer   :tummenupp: Ja, så klart!   13-04-2012, 20:05
          Meriona   Blå potatis har jag aldrig smakat, är det gott? Kö...   13-04-2012, 20:21
          Markus_H   Blå potatis har jag aldrig smakat, är det gott? Kö...   18-04-2012, 22:49
          Wilmer   De smakar ju inget från affären, så då kan man äta...   13-04-2012, 20:53
          Motti   Blå potatis" Blå kongo"är lika god som K...   18-04-2012, 22:38
          *Stintan*   Jag tycker blå kongo smakar inte gott alls.   18-04-2012, 22:51
          Myosotis   Jag tycker blå kongo smakar inte gott alls. Jag ha...   19-04-2012, 09:00
          Wilmer   Kongo smakar heltklart annorlunda mot andra potäte...   18-04-2012, 22:58
          *Stintan*   Odlade själv för jag var ju tvungen att testa men ...   18-04-2012, 23:10
          Wilmer   Jag gör mos på alla potäter jag odlar, köper jag k...   18-04-2012, 23:18
          Monarda   Använder maken till att göra potatismos, det blir ...   23-04-2012, 21:09
          herkules   ett par droppar tryffelolja i potatismos är gott.   24-04-2012, 10:48
          cic   Jag är snudd på värdelös i köket, men jädrans vilk...   20-05-2012, 17:44


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 09:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon