|
Svar
|
10-04-2012, 23:07
|

Medlem
Antal inlägg: 1 257
Medlem sedan: 17-03-2004
Medlem nr: 3 013

|
Jag gör som Eva, pressar den kokta potatisen i en potatispress. Sedan är det bara att blanda i kryddor, mjölk och smör och vispa ihop med en vanlig träslev.
Redigerat av Kryddan03: 10-04-2012, 23:39
--------------------
Odlar på taket i zon II
|
|
|
|
Inlägg i den här tråden
Eva i Skåne Hur gör du potatismos? 10-04-2012, 19:11 Maggan H Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till ... 10-04-2012, 19:15 Biggan_ Elvisp; salt, peppar, aromat, smör och mjölk till ... 10-04-2012, 19:22 Huggorm Det närmaste jag kommit är att jag gjorde pulvermo... 10-04-2012, 19:29 Anma Elvisp, varm mjölk, äkta smör, salt, svartpeppar, ... 10-04-2012, 19:29 Lokan Potatisstöt, smör, muskotnöt, salt, lite vitpeppar... 10-04-2012, 19:41 Peztis Idag med potatispress, ibland med stöt och ibland ... 10-04-2012, 19:56 hattstugan Potatisstöt sen i ned hjölk och smör lite salt och... 10-04-2012, 19:59 *Stintan* gaffel, mjölk, smör, salt, vitpeppar och en gnutta... 10-04-2012, 20:04 malcolm Potatispress, sedan varm mjölk smält smör och salt... 10-04-2012, 20:13 herkules potatisstöt, varm mjölk, en nypa socker, smör som ... 10-04-2012, 21:16 Biggan_ ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota... 10-04-2012, 21:25 omk ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota... 10-04-2012, 22:22  flaxss Moset behöver inte vara helt slätt, godast med lit... 10-04-2012, 22:50 herkules ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota... 10-04-2012, 22:28 malcolm ...men varför skitar ni ner potatisstöt eller pota... 11-04-2012, 00:42 heinrich_stubel Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bätt... 10-04-2012, 21:42 Biggan_ Ni bör använda grädde istället för mjölk, för bätt... 10-04-2012, 21:43  heinrich_stubel Du menar viktmässigt eller?
Nej, blir faktiskt god... 10-04-2012, 21:46 merlin68 Med elvisp. Smör, salt, peppar och en aning socker... 10-04-2012, 21:44 Markus_H potatis som kokas i bitar för att gå fort, varm gr... 10-04-2012, 22:41 kerstinbern Värm potatisen vid 70 grader 30 min
Kyl under kal... 11-04-2012, 03:58 Meriona Potatisstöt naturligtvis! Fast jag brukar låta... 11-04-2012, 07:47 Mollis Potatisstöt, jag har förutom mjölk, smör och salt ... 11-04-2012, 07:49 Skruttis Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (m... 11-04-2012, 08:17 *Stintan* Jag verkar vara den enda som använder pulvermos (m... 11-04-2012, 08:24 Meriona Ja kall mjölk använder jag med. 11-04-2012, 08:29 Skruttis Tyvärr så är jag väldigt nojjig med just mjölkprod... 11-04-2012, 08:42 Anki V Nu för tiden blir det mest viktväktarmos: Nykokt p... 11-04-2012, 09:04 Gossen Ruda Potatismos är barnmat. Möjligen direkt från korvmo... 11-04-2012, 11:13 Myosotis Potatisstöt, varm mjölk, riven muskot. Måste vara ... 11-04-2012, 11:13 Klint Kokt potatis i bitar kör lite sakta runt med elvis... 11-04-2012, 11:26 malcolm Kall mjölk... då kyler man ju potatisen/moset... 11-04-2012, 11:26 *Stintan* Nej då inte om man låter kastrullen stå på varm me... 11-04-2012, 11:43 Carl Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kok... 11-04-2012, 12:48 Skruttis Potatismos kan bara göras på ett sätt. Potatis kok... 11-04-2012, 17:13 malcolm Använder man elvisp så blir det hel fel. Blir bara... 11-04-2012, 17:30 EKLO Jag gör ofta mos, men numera tycker jag det blir g... 11-04-2012, 12:54 *Stintan* Hahaha jag ser att jag är den enda som bara använd... 11-04-2012, 13:07 Eva i Skåne Socker i moset är inte nödvändigt, men jag tycker ... 11-04-2012, 13:56 Elisabeth-Västkustkolonisten Vi kokar också med en palsternacka och gärna lite ... 11-04-2012, 14:26 malcolm Jag skötte ALL planering, hemhandlig och tillagnin... 11-04-2012, 15:51 gammelnalle Potatis koka i 15 min- slå av plattan- låt efterko... 11-04-2012, 18:31 Anma Jag saknar det där med att låta saker mogna klart ... 11-04-2012, 18:42 Meriona Trolla i en mattråd. Snacka om att ha ett tråkigt ... 11-04-2012, 18:44 ingrid fuxwall Har nyss gjort potatismos, med salt, vitpeppar och... 11-04-2012, 19:00 Meriona :rotfl: :rotfl: :rotfl:
SNyft snörvel.. 11-04-2012, 19:45 Motti Jag kör alltid med press först sen kör jag med elv... 11-04-2012, 19:50 netaave Har provat att göra både med press o stöt men tyck... 12-04-2012, 18:42 xlxl67 1/10 kålrot och 9/10 vanlig potatis blir grymt got... 12-04-2012, 19:10 Wilmer Socker?!?!?! Jisses, det var nyheter f... 12-04-2012, 23:36 Myosotis Bästa moset görs på egna potäterna...
Gärna blå :D 13-04-2012, 10:54 Wilmer :tummenupp: Ja, så klart! 13-04-2012, 20:05 Meriona Blå potatis har jag aldrig smakat, är det gott? Kö... 13-04-2012, 20:21 Markus_H Blå potatis har jag aldrig smakat, är det gott? Kö... 18-04-2012, 22:49 Wilmer De smakar ju inget från affären, så då kan man äta... 13-04-2012, 20:53 Motti Blå potatis" Blå kongo"är lika god som K... 18-04-2012, 22:38 *Stintan* Jag tycker blå kongo smakar inte gott alls. 18-04-2012, 22:51 Myosotis Jag tycker blå kongo smakar inte gott alls.
Jag ha... 19-04-2012, 09:00 Wilmer Kongo smakar heltklart annorlunda mot andra potäte... 18-04-2012, 22:58 *Stintan* Odlade själv för jag var ju tvungen att testa men ... 18-04-2012, 23:10 Wilmer Jag gör mos på alla potäter jag odlar, köper jag k... 18-04-2012, 23:18 Monarda Använder maken till att göra potatismos, det blir ... 23-04-2012, 21:09 herkules ett par droppar tryffelolja i potatismos är gott. 24-04-2012, 10:48 cic Jag är snudd på värdelös i köket, men jädrans vilk... 20-05-2012, 17:44
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|