Jag gör mycket stek och ofta lika så grytor ,man måste titta på först vad för slags kött man har är det tex Kalv lam älgkalv Rådjur så kryddar jag den bryner den i stekpanna sedan in i ugnen med morötter lök eventuellt Palsternacka vilök ,en timma för varje kilo plus en halvtimma extra sedan ska steken vila i folie en halvtimma.Har du tex kalvkött rådjurstek innanlår så kan du köra steken i Gjutjärnsgryta,då bryner du den i smör och olivolja runt om sedan saltar du och krydda lägg i grönsakerna bryn dom också eventuellt ett lagerblad eller ett par kryddpepparkorn slå på fyra deciliter vatten på med locket samma här en timma för varje kilo och en 20-30 minuter extra låt vila i folier medans du gör såsen .Att vila steken är väldigt viktigt.
Jag annvänder aldrig Enbär till vilt tycker det tar bort de naturliga viltsmakerna,däremot gärna en tesked Vinbärsgele i såsen,och så använder jag alltid Svartpeppar .Ja det blev mycket info