CITAT (Aqvakul @ 09-06-2009, 22:20)

Skörda nässlorna tidigt, innan de hinner bilda frön.
Eller lägg i en finmaskig påse.
Nässlorna innehåller mer kväve i förhållande till kalium under våren och vice versa när de är äldre.
Kan vara av intresse att experimentera med.
CITAT (Jordgubbe @ 22-05-2012, 21:50)

Näringen finns nog kvar, en del brukar ju torka nässlor och ha att strö på filmjölken vintertid som vitamintillskott. Men grejen med nässelvatten är ju att det startar en nedbrytningsprocess som gör att näringen ökar/blir mer koncentrerad.
(...)
Näringen varken ökar eller blir mer koncentrerad. En nedbrytningsprocess förvandlar dock växtnäring bunden i mer komplicerade föreningar till växttillgänglig näring.
Växter kan enbart ta upp näring i jonform. En del hävdar att de även kan ta upp större molekyler, men det finns det vad jag sett inga belägg för. Däremot lär växter kunna utsöndra enzymer i rotzonen som hjälper till att bryta ned organiskt material och däremot kunna ta upp sin egen näring.