Jag brukar göra en STOOOR laddning köttbullar eller pannbiffar i UGNEN. Mkt smidigt ! Brukar göra som nedan, i två omgångar, för jag har ingen tillräckligt stor bunke för 1,5 kg färs.
Låt 1-1,5 dl ströbröd, salt, peppar och 2 dl vätska (mjölk / vatten / buljong) stå och dra 10-15 min. Blanda sen i 2 ägg och ca 700-800 gr blandfärs. Jag blandar gärna i 2-3 msk stark senap och en dryg dl rostad lök. Blir gott !
Lägg bullar / biffar tätt, tätt på en ugnsplåt med kant och så in i ugnen, lite under mitten, i drygt 10 min. Sen ut med plåten. Vänd bullarna / biffarna och så in i ugnen igen, men lite högre upp nu. Ca 15 min. Ugnen ska vara på 250 grader.
--------------------
Women and cats do as they please, men and dogs should relax and get used to the idea - Robert Heinlein
|