Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Oxfile, Hur skall den stekas egetligen?
          Ralf
          Inlägg 19-11-2004, 11:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 539
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 36



          Var blev ånyo bjuden på resturang och åt kött. Av någon anledning blir man ofta bjuden på oxfile. (fantasielöst... ) Nåväl det går att äta. Men nu kommer min fråga. Hur lite skall man steka köttbiten minst?? Vad säger ni? Vad säger era kokböcker? Ibland när man får köttbiten på sin tallrik så har den stekts in 5 mm. Resten är rött kött. Det känns som om dom lika bra kunde gravat köttbiten.

          Frågan: Hur lite skall man steka oxfile minst??


          --------------------
          Enbart pengar gör ingen lycklig. Man måste också ha aktier, guld och fastigheter.
          Danny Kaye (1913-1987)


          Mitt andra liv.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 20-11-2004, 23:04
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (anne-li i olofstorp @ 20-11-2004, 21:19)
          CITAT (torvan @ 19-11-2004, 14:17)
          Om det är flera som ska äta brukar jag bryna biffarna först och snabbt ut i kylan på balkongen eller in i kylen. När det är börjar bli dags att äta sätter jag in dom i ugnen på 225 gr i 10 min. Lägg gärna på en skiva chevreost om du gillar det. Det är perfekt att göra så när man har gäster för det kan förberedas långt innan. Vilket är perfekt för mig som får Lützendimma i hela huset när jag steker för jag har ingen fläkt. rolleyes.gif torvan

          CITAT
          mmmmmmm. så himla gott det låter, måste nog inventera kylen, fast där är inte roligt idag, det vet jag.....
          Det där med dimma i köket, det får jag alltid trots fläkt, men det värsta är att jag får skridskobana i hallen, det verkar som om fettpartiklar har en speciell landningsbana på just en fläck där,,,,,
          Irriterande när både jag själv och gäster står på öronen.
          Så möjligheten att dels vädra och dels torka golv innan alla kommer är inte fel alls....
          Ska pröva.
          smile.gif

          Dags att rengöra fläkten kanske! biggrin.gif


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Ralf   Oxfile   19-11-2004, 11:07
          Lena i Torslanda   Helt en fråga om tycke och smak, många gillar ju e...   19-11-2004, 11:30
          Yin o Yang   Håller med Lena - det är bästa sättet att få till ...   19-11-2004, 13:51
          KURT   Äter man på resturang bör man ju få möjlighet att ...   19-11-2004, 13:55
          torvan   Om det är flera som ska äta brukar jag bryna biffa...   19-11-2004, 14:17
          uno   Oxfilé är en användbar köttbit. Jag köper oftast e...   19-11-2004, 15:32
          annaridell   edit   19-11-2004, 15:45
          uno   Ber om överseende med förväxling av land. Jag men...   19-11-2004, 18:17
          netaave   Hel entricote, oxfilé m.m. jag köper alltid svensk...   20-11-2004, 15:25
          anne-li i olofstorp   [QUOTE] mmmmmmm. så himla gott det...   20-11-2004, 21:19
          lotta_   :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:   21-11-2004, 00:06
          Eva i Skåne   Låter gott :P :P Kanske något att fundera på t...   21-11-2004, 13:42
          lotta_   Uno menar säkert biff Rydberg, jättegott!:P ...   21-11-2004, 18:12
          Gunvor Nilsson   Biff Rydberg är en smaskigt god pytt-i-panna...   21-11-2004, 18:13
          uno   Nej, jag menar vanlig pitt i panna med stekt potat...   22-11-2004, 08:53
          Berith   *huvaligen* :o :lol: :lol: :lol:   22-11-2004, 08:57
          Ralf   :( jag får ont mellan benen....   22-11-2004, 08:58
          lotta_   :( jag får ont mellan benen....[/quote] ...   22-11-2004, 08:58
          uno   Så fel det kan bli. Stor blir skillnad mellan i oc...   22-11-2004, 12:03
          LenaTuring   tack för dagens: :lol: :lol: :lol:   22-11-2004, 12:41
          LenaTuring   Brukar alltid be om välstekt om jag tar kött på re...   22-11-2004, 12:45
          hera   en kock har alltid som regel att beställer men tex...   31-03-2005, 21:34
          Svante, zon 1   Det skulle bli ett väldigt tråkigt landskap när a...   01-04-2005, 12:35
          uno   Hej Svante! Det var ju ett tag sedan som jag ...   01-04-2005, 14:45
          Svante, zon 1   OK, då förstår jag. Själv äter jag kött och är lit...   01-04-2005, 16:26
          mulle   Den absolut godaste oxfilén är inte alls stekt, ty...   04-04-2005, 12:00
          Gabi   Jag gillar inbakad oxfile gärna med vitlöksost bla...   04-04-2005, 19:05


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 09:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon