CITAT (uno @ 19-11-2004, 15:32)
Oxfilé är en användbar köttbit. Jag köper oftast en hel oxfilé. Gärna från Argentina. Svansdelen och en den tjocka delen, som är lite delad, blir till pytt i panna. Det som nu återstår-mellanbiten gör jag ibland enligt följande: Med en vass kniv skär jag längs med köttet så att det blir en ganska tunn platt bit. Denna fyller jag, så som en rulltårta, med godsaker t.ex en röra på soltorkade tomater och oliver samt kryddor. En smakrik ost kan ibland ingå i fyllningen. Syrliga äpplen piffar upp köttet. Sedan rullar jag ihop köttet, fäster det med tandpetare och bryner det runt om. Ner med biten i lergrytan 175 grader tills köttermometern visar ca 60 grader. Ganska uppskattat.
Låter gott
Kanske något att fundera på till jul, då jag tror jag ska skippa julmaten, eller annars till nyår.
Men du Uno... Pytt i panna på oxfilé...

Säkert gott, men vilken lyx!!!