Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > jordgubbssylt blev mer sås? "Atair"
          Sörgårdsnissen
          Inlägg 13-07-2012, 08:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 132
          Medlem sedan:
          26-06-2011
          Medlem nr: 58 594



          Hej

          skulle göra en sats jordgubbssylt i går.
          hade i som man skulle, men tänkte jag skulle göra sylten lite mindre söt ät förra årets omgång.

          hade i ca 1-2 hg mindre med socker.(skulle vart 2kg)

          Den har inte stabiliserat sig dessvärre, hade i kylen i natt och den är rinnig sad.gif

          Kan man koka om eller göra något med för att få sin sylt? sad.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          fvd
          Inlägg 13-07-2012, 09:32
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 371
          Medlem sedan:
          21-08-2009
          Medlem nr: 25 623



          Jag har samma problem när jag skall göra sylt. Jag tycker jag gör som det står på burken (gelatinpulver) men inte tjocknar den inte. Jag håller på och mekar och häller i mer vattenblandat i het sylt. Ibland får jag till det till slut men det retar mig att jag inte kan fatta en så enkel sak. Jag gör mest rårörda lingon så det är inte så ofta jag kokar sylt. Hoppas ni är många som svarar oss nu.


          --------------------
          Zon 1
           
          Citera
          Sörgårdsnissen
          Inlägg 13-07-2012, 09:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 132
          Medlem sedan:
          26-06-2011
          Medlem nr: 58 594



          CITAT (fvd @ 13-07-2012, 10:32) *
          Jag har samma problem när jag skall göra sylt. Jag tycker jag gör som det står på burken (gelatinpulver) men inte tjocknar den inte. Jag håller på och mekar och häller i mer vattenblandat i het sylt. Ibland får jag till det till slut men det retar mig att jag inte kan fatta en så enkel sak. Jag gör mest rårörda lingon så det är inte så ofta jag kokar sylt. Hoppas ni är många som svarar oss nu.


          jag som fattar snabbt om man förklarar långsamt wink.gif

          Du häller i mer vattenblandat säger du? Jag tar på mig om ja gör bort mig här, men menar du vattenblandad gelatinpulver o inte vattenupplöst citronsyra väl :? Jag "kan inte" gelatinpulvret sad.gif

          Då du fått till det till sist, har du haft i typ det dubbla då eller ?


          Ja här behövs samlad proffession tror jag



          Redigerat av Sörgårdsnissen: 13-07-2012, 09:42
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 18:02
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon