CITAT (Azur @ 29-07-2012, 12:15)

Så alla mjöl ligger alltså med råge under det nya "mycket hårdare" gränsvärdet för livsmedel vad gäller kadmium?
Och ett barn på 10 kilo behöver äta sisådär en halv limpa om dagen för att komma upp i den lägsta riskbedömningen av en kadmiumhalt som möjligen kan vara skadlig?
Och "Testresultatet visar också att kadmiumhalten inte blir lägre för att mjölet är ekologiskt odlat"?
Ni tror inte att ni möjligen oroar er i onödan?
När det gäller kadmium så anrikas det i njurbarken och dom som är insatta i problematiken skrev redan för 20 år sedan att det finns risk att många kommer att få så höga halter att njurarna tar skada. Rökare har extra mycket så röker man är det extra viktigt att inte få i sig onödigt mycket.
Jag tycker som sagt att KRAV skulle ställa högre krav på innehållet i livsmedlen och jobba för att man skall odla på ett sätt så att så lite kadmium som möjligt tas upp i grödan.
Spannmål och potatis sägs vara de livsmedel vi får i oss mest kadmium av. Framförallt för att vi äter mycket av det.
Solrosfrön kan också innehålla höga halter av kadmium. Solrosen har tydligen en benägenhet att ta upp kadmium.