Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Är det någon som mjölksyrar grönsaker?
          KURT
          Inlägg 30-09-2004, 06:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag undrar om det är någon som mjölksyrar grönsaker? Jag efterlyser inget recept (det finns det ju gott om på nätet om inte annat). Jag undrar bara om det görs överhuvudtaget numera?

          Jag har inte hört någon som gör det och tycker egenligen att det är lite konstigt. Jämför man med hur man tar hand om bär och frukt så är det ju betydligt mera arbetsamt att koka sylt än det är att mjölksyra grönsaker.

          Men jag misstänker att de egenligen inte har funnits någon tradition i Sverige att mjölksyra grönsaker, de grönsaker som odlades traditionellt i Sverige kunde man oftast förvara ändå i jordkällare och liknande.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 25-11-2004, 20:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Surkål är mjölksyrajäst vitkål. Är en gammal rätt och mycket vanlig i Tyskland. Passar bra till bland annat korv. Hur göra

          Ta bort stocken på ett vitkålshuvud. Bäst att använda är kålen som finns i affären på sensommaren, hösten
          Strimla därefter vitkålen i fina strimlor
          Lägg ett lager strimlorna i botten på ett speciellt keramikkrus eller ett träkärl
          Varva med strö salt på, ca 1msk för ett kg kål
          Stöt kålen så att den saftar sig
          Häll ett par matskedar surmjölk över
          Lägg en handduk över och lägg en tallrik över så att kålen tryck ner i lagen (häll på vatten om lagen inte täcker)
          Låt stå i två veckor (rumstemp)
          Klar att äta. Är den för sur kan man spola kålen i kallt vatten innan förtäring


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 23:07
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon