Lennarts gryta från Anna Bergenströms kokbok Annas mat.
5 hg Strimlat Nötkött 3.5 st Gul lök 2 st Morötter 2.5 hg Champinjoner Färska 1 st tärningar Köttbuljong 1.5 dl Creme Fraiche 2 msk Persilja Gör så här: Grovhacka löken, morötterna och fräs i en stekpanna i smör/margarin. Flytta efterhand över det frästa till en traktörpanna. Bryn köttstrimlorna i omgångar. Fräs till sist de hela champinjonerna. Lägg i en buljongtärning och koka allt under lock i 5 minuter. Klicka ner creme fraiche och krydda med salt och peppar. Koka under lock på svag värme i ytterligare 10 minuter. Strö över persiljan. Servera med nudlar eller ris. Eller med potatis. Gärna också sockerärter.
--------------------
Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte. Kanin (Nalle Puh)
|