Medlem
Antal inlägg: 2 911
Medlem sedan: 31-07-2005
Medlem nr: 6 274
Jag hittade ett litet förskrämt äppelträd på vägen till skogen igår. Frukterna var ynkligt små men jättegoda - ljust skal med röda ränder och ett vitt fruktkött med dragning åt rosa. Det var lite lätt mjöligt och ganska syrligt. Jag funderar på om jag skulle försöka mig på att ympa in en sådan gren på mitt Birgit Bonnier. Men hur går man tillväga? Jag har läst flera artiklar och begriper teorin men var på mitt träd skulle det vara bäst med en inympad gren? (de tre nedersta grenarna ska tas bort nu i dagarna. Bilden togs i våras.) Bör jag vänta till mitt träd vuxit till sig eller går det bra på ett så här litet träd också? Eller är det någon som vågar sig på att gissa vilken sort det var så jag helt sonika kan köpa ett träd?
--------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
Medlem
Antal inlägg: 2 911
Medlem sedan: 31-07-2005
Medlem nr: 6 274
Jag gick förbi idag igen och plockade ett äpple, om någon känner igen det
Detta var ganska mycket mjöligare än de tidigare jag smakat, jag gissar att de tidigare inte varit lika mogna
Trädet växer mittemot ett ganska nybyggt hus och det har inte varit trädgård där tidigare. Men jag har fått för mig att kärnsådder vanligtvis ger små sura äpplen?
--------------------
Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.