Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Något att tugga på..., ... till glöggen!!?
          lynx
          Inlägg 29-11-2004, 13:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          16-06-2004
          Medlem nr: 3 863



          Tjingeling!

          Hade tänkt att ha ett litet glöggpartaj för ca 10 personer innan lucia. Är det någon som kan tipsa om goda tilltugg till glöggen...?! unsure.gif rolleyes.gif

          Grönmögelost på pepparkaka och ostkräm i tunnbröd har jag funderat på. Något med choklad? Å kanske nåt mer matigt... smile.gif

          Snälla, hjälp mig?! tongue.gif

          Varma halsningar

          Lynxan
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          evelina
          Inlägg 29-11-2004, 13:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Kanske den här??

          Apelsin och pepparkakscheesecake
          8 - 10 bitar

          Ingredienser:
          30 g pepparkakor
          100 g smält smör

          Fyllning
          3 ägg
          1 ½ dl socker
          200 g philadelphiaost
          1 msk rivet apelsinskal
          2 msk färskpressad apelsinjuice

          Topping
          2 dl creme fraiche
          ½ - 1 dl florsocker

          Garnering
          Apelsinskalsstrimlor

          Utförande: 1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ned smöret.

          2. Bred ut dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.

          3.Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.

          4. Rör ihop ägg och socker poröst. Vänd ned ost, apelsinskal och apelsinjuice i smeten.

          5. Bred ut den i formen med pepparkaksskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.

          6. Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

          Kakan blir bara godare om den får så i kylskåpet någon dag.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 00:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon