Kanske den här??
Apelsin och pepparkakscheesecake 8 - 10 bitar
Ingredienser: 30 g pepparkakor 100 g smält smör
Fyllning 3 ägg 1 ½ dl socker 200 g philadelphiaost 1 msk rivet apelsinskal 2 msk färskpressad apelsinjuice
Topping 2 dl creme fraiche ½ - 1 dl florsocker
Garnering Apelsinskalsstrimlor
Utförande: 1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ned smöret.
2. Bred ut dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.
3.Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.
4. Rör ihop ägg och socker poröst. Vänd ned ost, apelsinskal och apelsinjuice i smeten.
5. Bred ut den i formen med pepparkaksskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.
6. Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.
Kakan blir bara godare om den får så i kylskåpet någon dag.
--------------------
Mvh Evelina Odlar numera i zon 4 Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
|