Jag har testat allt och gett upp precis som föregående talare
Aronians bär har en bestämd arom när de är färska, men de är för sträva för att njutas naturell i större mängd. Men så fort de tillagats på något sätt så försvinner all smak. Saft på bara aronia blir världens vackraste sockervatten. För aronians främsta användningsområde tror jag är just som livsmedelsfärg. De ska visst vara nyttiga också. De bär jag torkade är lite användbara trots allt, som medicin kanske. De är mindre sträva än förska bär är, och har kvar en del av sin arom. Ser ut som små russin och kan blandas i musli eller gröt. Men nån kulinarisk sensation är det inte.
MEn vacker buske och fåglarna tror jag gillar bären.
Alla recept jag hittat på aronia sylt/saft osv går ut på att de ska blandas med svarta vinbär. Tror jag det, svart vinbär har ju smak så det räcker att dela med sig av! Men varför man skulle vilja spä ut dem med aronia vet jag inte....
Redigerat av Eva 33c: 22-10-2012, 17:41