CITAT (Monarda @ 25-10-2012, 14:56)

Vet inte hur gammal du är Anma men du har varit jätteduktig som gått ner så många kilo. När jag var 42 vägde jag ca 65 kg och var ändå inte nöjd och sedan kom övergångsåldern för fem år sedan och förändringarna i hormonbalansen när östrogenet började avta visade sig som ökat midjemått. Tydligen är det så att fettcellerna runt midjan tar över rollen som östrogenproducenter och kvinnor med lite hull får därmed färre besvär, vilket jag kan skriva under på.
Har i dagarna börjat äta Calcium med D-vitamin, något man bör tänka på för benskörhetens skull. Fick rådet att börja med Magnesium i två veckor först för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig detta. Nu har jag som sagt var bestämt mig för att äta gott men så sunt som möjligt, unna mig något extra ibland, promenera när det är vackert väder och må bra utan krav.
Jag är fortfarande 42.

CITAT (Christa @ 25-10-2012, 19:08)

"En studie som publicerats i European heart journal visar nu att många med fetma inte visar några tecken alls på insulinresistens, högt blodtryck, dåliga blodfetter eller diabetes. Hälften av alla överviktiga och drygt var tredje med fetma har lika starka hjärtan och lungor och löper lika liten risk att drabbas av kroniska sjukdomar som normalviktiga som är i bra kondition."
"En viktig slutsats är att god hälsa, oavsett vikt, ofta är kopplad till aerobisk kapacitet, alltså konditionen."
Med andra ord kan en konditionstest ge en fingervisning om hur det står till med hälsan. Ett mått på det är också vilopulsen men den kan också variera från person till person.
Bästa tillfället att ta vilopulsen är när man vaknar på morgonen och inte är stressad.
Men så finns ju de som avviker. Maken har vilopuls på 60, på arbetstestet fick han resultat som elitidrottare, men har diabetes, leverproblem med flera sjukdomar. Överviktig är han också, men inte så farligt.