Du måste rapportera om smaken sen. För om man kan få en aronia med mindre sträva (för de är sträva, inte sura alls) så skulle jag absolut kunna tänka mig att införskaffa en sån. För som sagt, de har en god arom som färska...
Någonstan läste jag att de har ett bra pektininnehåll, så det kan ju vara idé att blanda med dom om man gör gele och sånt. Vi äter inget sånt så det har jag inte testat.
Sen hittade jag detta på
wikipedia:
"Juice from these berries is astringent and not sweet, but high in vitamin C and antioxidants. The berries can be used to make wine, jam, syrup, juice, soft spreads, and tea. In the U.S., aronia berries are used in mass-marketed juice blends for color and marketed for their antioxidant properties. The Voruta label exports a Chokeberry wine from Lithuania. In Poland they are dried to make an herbal tea. The tea is usually a blend with other more flavorful ingredients including blackcurrant. Aronia is also used as a flavoring or colorant for beverages or yogurts."
Redigerat av Eva 33c: 27-10-2012, 10:31