Något att prova efter all fet julmat, passar även på sommaren
Pastasallad (kort tilllagningstid, kan göras någon timma före utom pastan)
1-2 påsar italiensk krydda. Tillred enligt påsens instr. i en salladsskål.
Slanggurka: Skiva och skär sedan i stavar Morötter: Skiva och skär sedan i stavar Tomater: Skär i små bitar Sallad: Den som ni tycker om Kyckling: Grilla en kyckling eller köp färdig, beta sönder i små bitar. Gröna oliver: Kan uteslutas om ni inte tycker om det eller ha vid sidan om.
Blanda allt i salladsskålen och låt stå.
Koka favoritpasta jag brukar ha rosett (fjärilar) pastan. Servera pastan varm till den kalla salladen.
Dryck till: Sherry Bristol Cream eller något vin som ni gillar. Men prova sherryn det är VÄLDIGT GOTT fast man inte tror det. Bröd: Gärna painrice (felstavat men hoppas ni förstår)
Soppa (Kort tillagningstid kan göras dagen före och värmas)
Vatten, Köttbuljongtärning, Kryddor: Salt, hel vit o kryddpeppar eller svartpeppar. Lagerblad Skala den potatis ni anser gå åt och dela den i 4 bitar Skala morötter skär i slantar ungefär storlek som potatisen, även gröna ärtor kan ni ha med. Låt koka tills potatisen nästan är klar ca 10 -15 min. beroende på potatissort. Lägg i varmkorvar skurna i mindre bitar eller rulla små frikadeller av blandköttfärs eller kalv/fläskfärs utan tillsättning av kryddor, som får koka med tills potatisen är klar. Smaka av för det kan gå åt rätt mycket kryddor när korven eller frikadellerna har kommit i de suger upp kryddorna. Fyll på mera vatten om ni tycker det blir för lite spad och tillsätt mera buljongtärning.
Går bra att frysa det som blir över men tina upp det försiktigt. Potatisen mosar sig gärna och kryddsmaken blir starkare.
Hälsningar Inga
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|