Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Palsternackor - kan man mala och torka?
          Peztis
          Inlägg 28-10-2012, 14:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Har precis grävt upp ett gäng yttepyttiga palsternackor (och några större). Tänkte att de växer nog inte så våldsamt mycket mer nu när jag fick hacka mig genom en jordskare.

          Men det är inte mycket att skala och ugnsrosta så som jag brukar göra. Funderade därför på att skrapa dem rena, köra dem i matberedaren och sprida ut för att torka. Sedan kan man använda det malda i mat lite när det behövs.

          Vad tror ni om den idén?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Peztis
          Inlägg 28-10-2012, 15:50
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Ah... too late!

          Såg att man skulle koka upp potatis om man ville torka det. Orsaken var för att det inte skulle ändra färg.

          Men om man kokar upp en grönsak lite lätt, försvinner inte lite av näringsämnena då?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Natur liv
          Inlägg 28-10-2012, 15:55
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 739
          Medlem sedan:
          08-05-2011
          Medlem nr: 43 937



          CITAT (Peztis @ 28-10-2012, 15:50) *
          Men om man kokar upp en grönsak lite lätt, försvinner inte lite av näringsämnena då?


          Ibland är det bättre att det blir exempelvis lite mindre kolhydrater, i alla fall för oss med diabetes. Vi mår bäst av att äta sådant som både är kokt och uppvärmt. Speciellt när det handlar om kolhydratrika potatisar. Fast jag vet inte hur mycket som egentligen försvinner vid en lätt uppkokning, det krävs kanske längre tid.


          --------------------
          Livet är härligt när man kan njuta av frukostkaffet till fågelkvitter och dofterna från kryddodlingen.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 09:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon