Har slutat köpa kött i vanliga affärer , typ ICA och Konsum . och köper på ett ställe där vi vet var köttet kommer ifrån , hur man har hanterat djuren osv.
Äter hellre kött lite mer sällan och i stället med bättre kvalitet. Vi köper också korv mm i den butiken , inga konserveringsmedel och vi får veta vad som finns i varorna.
Visst är det lite dyrare men vi köper köttet över disk och väljer själva vilka bitar vi vill ha , när man köper hos t ex ICA så får man ofta mycket hinnor mm och dessutom så luktar det köttet illa enligt mig.
Jag kan inte äta fläskkött som är köpt i den vanliga handeln , lukten när det steks kväljer mig , har också svårt för lukten på köttet från Brasilien .
Man känner en markant skillnad på köttet från " vår " handel och det man köper i vanliga affärerna.
Hur är det nu för tiden med t ex danskt kött ? Ger man fortfarande sina grisar antibiotika ?
I den butiken där vi handlar har man också lamm och vilt mm . Ägg från bönder i trakten osv .
Redigerat av mamamaggan: 07-11-2012, 21:51
--------------------
Mälardalen zon 2 - 3
Att känna skuld är att vara human
|