Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Trattisar, Kanske fel ställe men ....
          LasseB
          Inlägg 25-10-2012, 15:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Gott om trattisari år igen o jag kan inte sluta plocka. Har sett att trattisar som står tätt ihop kan ha något vitt på ovansidan.
          Är detta någon mögelsvam eller är det sporer?

          Vi torkar våra trattisar några enstaka blir svarta o våta, ruttnar tänker jag. Andra blir ulliga mögel tänker jag Tänker ni lika dant?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 13-11-2012, 22:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Vi plockar inte dem som står tätt ihop med "vitt på ovansidan".

          Torkar på tidningspapper, vevar runt då och då. Det har hänt att vi lagt trattisar på myggnätsfönster en bit ovanför kaminen, snabbare torkning. De som svartnar/inte torkar plockas bort; vi har knappt sett några sådana, kanske för att vi inte plockar de med "vitt på ovansidan" eller de med "sladdrig konsistens. Ofantliga mängder tidigare om åren, så vi har inte plockat för tork denna säsong. Vi har torkad för resten av våra liv (Vi använder den flitigt, mycket som smakförstärkare i t.ex. grytor).

          Ulliga - har ingen erfarenhet.

          Vi behandlar svart- och rödgul-trumpetsvamp på samma sätt.

          KJ och Sandsopp är vi petigare med.

          Stora mängder att torka, jag tror jag har läst det i någon svampbok, kanske en av Pelle Holmbergs. Vi förvarar torkad svamp i glasburk med ring. Utrymmeskrävande om man bara fyller burk med torkad svamp. Vissa burkar; jag har krossat svampen pö om pö allteftersom burken fyllts, ryms mycket mer, det blir ett slags grovt svampmjöl. Används som smakförstärkare, om jag vill se svamp i anrättningen fiskar jag upp från annan burk.


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 00:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon