Vi plockar inte dem som står tätt ihop med "vitt på ovansidan".
Torkar på tidningspapper, vevar runt då och då. Det har hänt att vi lagt trattisar på myggnätsfönster en bit ovanför kaminen, snabbare torkning. De som svartnar/inte torkar plockas bort; vi har knappt sett några sådana, kanske för att vi inte plockar de med "vitt på ovansidan" eller de med "sladdrig konsistens. Ofantliga mängder tidigare om åren, så vi har inte plockat för tork denna säsong. Vi har torkad för resten av våra liv (Vi använder den flitigt, mycket som smakförstärkare i t.ex. grytor).
Ulliga - har ingen erfarenhet.
Vi behandlar svart- och rödgul-trumpetsvamp på samma sätt.
KJ och Sandsopp är vi petigare med.
Stora mängder att torka, jag tror jag har läst det i någon svampbok, kanske en av Pelle Holmbergs. Vi förvarar torkad svamp i glasburk med ring. Utrymmeskrävande om man bara fyller burk med torkad svamp. Vissa burkar; jag har krossat svampen pö om pö allteftersom burken fyllts, ryms mycket mer, det blir ett slags grovt svampmjöl. Används som smakförstärkare, om jag vill se svamp i anrättningen fiskar jag upp från annan burk.
--------------------
smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm. 
|